Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tumbet – mallorcai zöldséges finomság recept

Tumbet – mallorcai zöldséges  finomság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 darab padlizsán
    • 1-1-1 darab piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
    • 1 darab nagy vöröshagyma
    • 15 darab nagy krumpli
    • 720 ml fokhagymás paradicsomszósz (vagy 700-800 g paradicsom és 5 gerezd fokhagyma)
    • 1 ek oregánó
    • 1 ek bazsalikom
    • 0,5 ek kakukkfű
    • őrölt fekete bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A krumplit megpucoljuk, felvágjuk 1 cm vastag karikákra, és konyharuhán leszárítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megspricceljük kevés olajjal, átkavarjuk, majd 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.

    Míg sül a krumpli, elkészítjük a mártást: a vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymás paradicsomszósz, oregánót, kakukkfüvet és a bazsalikomot. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felforraljuk.

    A krumpli után meggrillezzük a megmosott, szárazra törölt, 1 cm vastag padlizsánkarikákat, kb. 4-4 perc alatt mindkét oldalán a sütő legfelső helyén.
    Palacsintasütőben vagy wokban kevés olajon megsütjük a hosszában 1 centisre vágott paprikacsíkokat.

    Egy közepes jénai tálat kikenünk olajjal, majd a sült krumpli 1/3-át alulra rakjuk, ízesítjük, erre rakjuk a grillezett padlizsánkarikák felét, rátesszük a sült paprikák felét is. Leöntjük a mártás felével, majd újra rétegezzük a sült krumpli második harmadával, ízesítés, padlizsán, sült paprika és mártás következik.

    Az egészet befedjük a sült krumpli harmadik harmadával, betakarjuk, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, ezután a fedőt levéve még egy kicsit lepirítjuk.

    TIPP: paradicsomszószt készíthetünk 700 g paradicsomból és 5 gerezd fokhagymából. A megpárolt hagymához hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Megízesítjük a fűszerekkel és gyenge tűzön sűrűbb mártást készítünk. Ha a paradicsom megpuhult, botmixerrel pépesítjük.

    Tipp:

    Nagyon finom :)
    kis segítség videóval … https://www.youtube.com/watch?v=Hoa_WWKdcAw

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá