Toszkán tüdő recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstüdő
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kápia paprika
- 2 kanál almaecet
- kevés keményítő
- 1 pohár tejföl
- 1 dl fehérbor
- néhány babérlevél
- csipet só
- csipet őrölt bors
- pár bazsalikom levél
Elkészítése:
A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom! A tüdőt és a fület (elhagyható) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.
A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.
Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő. Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.
Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá. Kevés keményítő szórásával sűrítjük.
Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »