Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-2.5 kg tölteni való paprika
    • 1.5 kg. darált sertés dagadó
    • 3 fej hagyma
    • 3 marék rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, őrölt bors
    • 1 doboz (500g.) paradicsomszósz
    • kevés zsír
    • 3 kanál liszt a rántáshoz
    • és külön főzve 1.5 kg. krumpli, köménymagos, sós vízben

    Elkészítése:

    A szép, egészséges megmosott paprikák csumája ki lett vágva. A töltelék hozzávalóit (darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott, vagy reszelt hagyma, tojás) összekeverjük, majd óvatosan a paprikákba töltjük.

    Csak annyira legyünk óvatosak, hogy a paprikák ne repedjenek szét! Nagyobb fazékba, sorba rakva tesszük fel főni, annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje. A vízbe tehetünk őrölt pirospaprikát, de csak a színe miatt, valamint beleöntjük a paradicsomszószt is.

    Közben a meghámozott, kockákra vágott krumplit, sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Természetesen, külön fazékban, mert elég, ha a tányéron keverednek az ízek.

    A töltelékek állapotáról, ráérzéssel is informálódhatsz, ha a paprika bőre puhábbnak látszik, valószínű a töltelék is megfőtt. A paprika, húsos végét kicsit levágva, azt megkóstolva, még teljesebb a kép. Ha a rizs megfőtt, minden OK!

    Ekkor rántást készítünk zsírból, lisztből, állandó kavargatás mellett, majd azt hideg! vízzel felöntve hozzáadjuk a fazék tartalmához. Rövid főzés után besűrűsödik a szósz is, és kész az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá