Töltött paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertés dagadó
- 10 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis aprított vöröshagyma
- só, bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 5 nagy TV paprika
- 7 dl paradicsomlé
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.
Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.
A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.
A töltött paprika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »