Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paprika recept

Töltött paprika
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált sertés dagadó
    • 10 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis aprított vöröshagyma
    • só, bors
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 5 nagy TV paprika
    • 7 dl paradicsomlé
    • 1 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.

    Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.

    Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.

    A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.

    A töltött paprika kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 136 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá