Töltött paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertés dagadó
- 10 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis aprított vöröshagyma
- só, bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 5 nagy TV paprika
- 7 dl paradicsomlé
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.
Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.
A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.
A töltött paprika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


