Töltött paprika

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertés dagadó
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 kis aprított vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 5 nagy TV paprika
  • 7 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.

Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.

A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.