Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felaprított hagymát, a tojást, a pirospaprika felélt, sózzuk, borsozzuk, majd jól összegyúrjuk. A kész masszát betöltjük a kicsumázott paprikákba.
Egy lábasba sorba rakjuk a megtöltött paprikákat, felöntjük 3 dl paradicsom lével és 1 dl vízzel. Ízesítjük sóval és cukorral. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a paprikánk, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet és zsemle színű rántást készítünk, majd hozzáadjuk a megmaradt pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével. Sűrűre főzzül és ízesítjük cukorral, sóval.
A kész szószt ráöntjük a megfőtt parikára, majd egyet forralunk rajta és kész is.