Töltött paprika recept
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 6 nagyobb paprika
- 1 kg darált hús
- 40 dkg rizs
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zsír
- 1 szál zeller zöld
- só
- bors
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Kissé sózzuk, és a zellerzöldet beletesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megdinszteljük. A húst egy tálba tesszük, ráöntjük a dinsztelt hagymát, kissé megkeverjük, hogy hűljön. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát. A rizst megmossuk és a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet alaposan összekeverjük.
A paprikák csumáját kiszedjük, és megtöltjük a paprikákat. Egy fazekat átöblítünk vízzel, hogy ne száraz felületre pakoljunk. Beletesszük a paprikákat a fazék aljába körkörösen, keskeny részükkel befelé. Nekem pont egy sor lett.
A maradék töltelékből gombócokat gyúrunk, és a paprikák közé tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Fogjuk a levesszűrőt és egy főzőkanalat, a zellerzöldet kihalásszuk a paradicsomból, és paradicsomot rápasszírozzuk a paprikára. Nem kell megijedni, pillanatok alatt megvan. Sózzuk, és beletesszük az édesítőszert ízlés szerint, attól függően, ki mennyire szereti édesen.
Feltesszük főni, amikor felforrt, a lángot mérsékeljük alatta. Akkor kész, ha a rizs megpuhult. Megkóstoljuk, és még ízesíthetjük, ha kell.
Tipp:
Nem teszek rá rántást, meg lehet szokni így is, az íze finom, és kevesebb a szénhidrát tartalma is.
A töltött paprika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g