Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval recept

Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 padlizsán

    Töltelék:

    • 30 dkg sovány darált hús (pulyka, vagy csirke)
    • 20 dkg ricotta
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2 ek parmezán
    • 1 kisebb kápia paprika
    • 1 csokornyi bazsalikom
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 ek olívabogyó
    • bors

    Tetejére:

    • parmezán
    • fenyőmag/vagy vagdalt mandula
    • olívaolaj
    • friss kakukkfű

    Elkészítése:

    Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. Amikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.

    A töltelékhez vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot, majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

    Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot, és helyezzünk mindegyik csónakra 1-1 ág kakukkfüvet.

    Helyezzük őket tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal.

    Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.

    A töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 116 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá