Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött krumpli, paradicsom és paprika recept

Töltött krumpli, paradicsom és paprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb újkrumpli
    • 1 tk vaj
    • füstölt sajt
    • 2 szál petrezselyem
    • 2 szál snidling
    • őrölt fekete bors
    • 4 paradicsom
    • 2 ek tejföl
    • őrölt fekete bors
    • 1 bogyiszlói paprika
    • 5 dkg libamájkrém
    • őrölt fekete bors
    • olívaolaj
    • 2 szál rozmaring
    • 2 szál kakukkfű
    • 2 rózsa brokkoli
    • 2 chili
    • 2 szál petrezselyem

    Elkészítése:

    A krumplit előfőzöm A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.

    A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, feldarabolom. Összekeverem a vajjal, és visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel.

    A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.

    Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit és egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.

    Tipp:

    Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.

    A töltött krumpli, paradicsom és paprika kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 109 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá