Töltött krumpli, paradicsom és paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb újkrumpli
  • 1 tk vaj
  • füstölt sajt
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál snidling
  • őrölt fekete bors
  • 4 paradicsom
  • 2 ek tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 1 bogyiszlói paprika
  • 5 dkg libamájkrém
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 rózsa brokkoli
  • 2 chili
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítése:

A krumplit előfőzöm A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.

A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, feldarabolom. Összekeverem a vajjal, és visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel.

A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.

Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit és egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.

Tipp:

Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.