Töltött kápia paprika paradicsomszósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 db nagyobb piros kápia paprika
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csipet majoránna
- 2 csipet jódozott só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 ek olaj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 bögre rizs
Paradicsomszósz:
- 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé
- 4 ek kristálycukor
- 1 kk jódozott só
- 2 csipet fekete őrölt bors
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A rizst átmossuk, és lecsepegtetjük egy szitában. A hagymákat apróra felvágjuk.
A húst megpirítjuk egy kevés hagymás olajon, befűszerezzük. Átrakjuk egy nagyobb tálba, és beleöntjük a rizst, majd beleütjük az 1 nagyobb tojást. Jól összekeverjük, és félretesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a fűszerek benne.
A paprikákat megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, mert később még szükség lesz rájuk. A paprikákat kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat is.
Megtöltjük a paprikákat egy evőkanál és egy fakanál segítségével. Egy nagyobb lábasba helyezzük őket, és a tetejükre visszahelyezzük a paprikák tetejét. Felengedjük vízzel a lábast, hogy ellepje a paprikákat a víz, és 90 percig közepes lángon főzzük.
Elkészítjük közben a paradicsomszószt.
Paradicsomszósz készítése:
Az olajat felmelegítjük, felengedjük a paradicsomlével, és befűszerezzük: só, bors, kristálycukor.
Tálaláskor a paprikák tetejét levesszük, és mellé helyezzük a paradicsomszószt. Friss kenyérrel tálaljuk!
Tipp:
Én szoktam hagyni pár gombócot simán, a tojás összetartja őket, és így nem mentek szét a főzés közben, e mellé is paradicsomszószt helyezek tálaláskor.
A töltött kápia paprika paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »