Töltött kápia paprika paradicsomszósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db nagyobb piros kápia paprika
Töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csipet majoránna
- 2 csipet jódozott só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 ek olaj
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 bögre rizs
Paradicsomszósz:
- 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé
- 4 ek kristálycukor
- 1 kk jódozott só
- 2 csipet fekete őrölt bors
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A rizst átmossuk, és lecsepegtetjük egy szitában. A hagymákat apróra felvágjuk.
A húst megpirítjuk egy kevés hagymás olajon, befűszerezzük. Átrakjuk egy nagyobb tálba, és beleöntjük a rizst, majd beleütjük az 1 nagyobb tojást. Jól összekeverjük, és félretesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a fűszerek benne.
A paprikákat megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, mert később még szükség lesz rájuk. A paprikákat kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat is.
Megtöltjük a paprikákat egy evőkanál és egy fakanál segítségével. Egy nagyobb lábasba helyezzük őket, és a tetejükre visszahelyezzük a paprikák tetejét. Felengedjük vízzel a lábast, hogy ellepje a paprikákat a víz, és 90 percig közepes lángon főzzük.
Elkészítjük közben a paradicsomszószt.
Paradicsomszósz készítése:
Az olajat felmelegítjük, felengedjük a paradicsomlével, és befűszerezzük: só, bors, kristálycukor.
Tálaláskor a paprikák tetejét levesszük, és mellé helyezzük a paradicsomszószt. Friss kenyérrel tálaljuk!
Tipp:
Én szoktam hagyni pár gombócot simán, a tojás összetartja őket, és így nem mentek szét a főzés közben, e mellé is paradicsomszószt helyezek tálaláskor.
A töltött kápia paprika paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 4 g