Töltött húsrolád recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 25 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
- őrölt fűszer paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 db zsemle
- 10 dkg szalonna
- 1 kk őrölt kömény
Szószhoz:
- 1 fej lila hagyma
- 3 db savanyú uborka
- 10 dkg majonéz
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 3 ek olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a gombát,sózzuk borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást, átsütjük és kihűtjük. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát.Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából kis lepényeket formázunk, kiskanállal halmozunk rá a gombás töltelékből és gombóccár formázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük öntünk alá 1/2 dl vizet és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük. Közben átforgatjuk. Mielőtt teljesen megsül előtte 10 perce levesszük róla amivel befedtük(fólia).
Szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát, uborkát,majd ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.