Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött tök recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kis zsenge tök
    • 40 dkg sertéshúsból készült pörkölt (vagy sült hús)
    • 7 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ecet
    • kapormártás (vagy 2 dl tejföl 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgájával elkeverve)

    Elkészítés:
    A kis tököket meghámozzuk, és vagy kettévágjuk, vagy a két végüket vágjuk le, úgy kaparjuk ki a belsejüket. Sós-ecetes vízben félpuhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük. Az összevagdalt húst elkeverjük a 1 főtt rizzsel, a tojással, megtöltjük vele az üregeket. A tököket eredeti formájukra összeállítjuk, tűzálló tálra fektetjük, és kapormártással vagy a tejfölös keverékkel öntjük le. A sütőben átsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá