Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött patisszon recept

Töltött patisszon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg darált pulykacomb
    • 2 kisebb patisszon
    • 5 zsemle
    • 2 szelet kenyér (lehet rozs is)
    • fél fej vöröshagyma
    • tej
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A patisszont 180 fokon betesszük a sütőbe 30 percig, hogy megpuhuljon.

    A darált húst feltesszük főni előbb kevés olajon, majd adunk hozzá fél dl vizet és ételízesítőt, folyamatosan kevergessük, n hogy leégjen és ha úgy gondoljuk, adjunk hozzá még egy kis vizet. Kb 20-25 perc alatt készre fől.

    Ekkor a főtt darált húshoz hozzáadjuk a tejben megáztatott kenyeret és zsemléket, majd a könnyebb összegyúrás érdekében adunk hozzá még egy tojást.

    Amint a patisszon is megpuhult, kicsit hűlt, kikaparjuk a közepét és ebbe töltjük a darált húst, amit visszarakunk a 180 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütünk.

    Tálalás előtt rakhatunk rá tejfölt és sajtot, ekkor addig hagyjuk bent a sütőben még megolvad a sajt.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá