Töltött patisszon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg darált pulykacomb
  • 2 kisebb patisszon
  • 5 zsemle
  • 2 szelet kenyér (lehet rozs is)
  • fél fej vöröshagyma
  • tej
  • ételízesítő

Elkészítése:

A patisszont 180 fokon betesszük a sütőbe 30 percig, hogy megpuhuljon.

A darált húst feltesszük főni előbb kevés olajon, majd adunk hozzá fél dl vizet és ételízesítőt, folyamatosan kevergessük, n hogy leégjen és ha úgy gondoljuk, adjunk hozzá még egy kis vizet. Kb 20-25 perc alatt készre fől.

Ekkor a főtt darált húshoz hozzáadjuk a tejben megáztatott kenyeret és zsemléket, majd a könnyebb összegyúrás érdekében adunk hozzá még egy tojást.

Amint a patisszon is megpuhult, kicsit hűlt, kikaparjuk a közepét és ebbe töltjük a darált húst, amit visszarakunk a 180 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütünk.

Tálalás előtt rakhatunk rá tejfölt és sajtot, ekkor addig hagyjuk bent a sütőben még megolvad a sajt.

Jó étvágyat hozzá!