Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 8 szép, savanyított káposztalevél
- 1 kg hordós káposzta
- 40 dkg darált sertéshús
- 50 dkg dagadó
- 10 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- (1 doboz paradicsompüré)
Elkészítés:
A darált húsból, a reszelt vöröshagymából, a rizsből, a tojással, egy gerezd tört fokhagymával, sóval, borssal hústölteléket készítünk, nyolcfelé osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. Közben apróra vágjuk és kiolvasztjuk a füstölt szalonnát, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymafejet, a paprikával meghintjük, és a nagy darabokra vágott dagadót az aljára fektetjük. Ráterítjük a szálas káposzta felét, erre sorba rakjuk a töltelékeket, és a káposzta maradékával betakarjuk. Közékeverjük a maradék összetört fokhagymát is. (Keverhetünk bele paradicsompürét is, attól még zamatosabbá válik.) Vizet öntünk alá, és lefedve, lassan megfőzzük. Az olajból meg lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a káposztát, és tálalás előtt gazdagon megtejfölözzük. (Erdélyben még kisütött bordaszeleteket és bevagdalt, zsírban kisütött kolbászt is szoktak a tetejére tenni.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »