Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szép, savanyított káposztalevél
    • 1 kg hordós káposzta
    • 40 dkg darált sertéshús
    • 50 dkg dagadó
    • 10 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 2 evőkanál zsír
    • 1 evőkanál liszt
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • (1 doboz paradicsompüré)

    Elkészítés:
    A darált húsból, a reszelt vöröshagymából, a rizsből, a tojással, egy gerezd tört fokhagymával, sóval, borssal hústölteléket készítünk, nyolcfelé osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. Közben apróra vágjuk és kiolvasztjuk a füstölt szalonnát, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymafejet, a paprikával meghintjük, és a nagy darabokra vágott dagadót az aljára fektetjük. Ráterítjük a szálas káposzta felét, erre sorba rakjuk a töltelékeket, és a káposzta maradékával betakarjuk. Közékeverjük a maradék összetört fokhagymát is. (Keverhetünk bele paradicsompürét is, attól még zamatosabbá válik.) Vizet öntünk alá, és lefedve, lassan megfőzzük. Az olajból meg lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a káposztát, és tálalás előtt gazdagon megtejfölözzük. (Erdélyben még kisütött bordaszeleteket és bevagdalt, zsírban kisütött kolbászt is szoktak a tetejére tenni.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá