Hozzávalók:
Elkészítés:
A darált húsból, a reszelt vöröshagymából, a rizsből, a tojással, egy gerezd tört fokhagymával, sóval, borssal hústölteléket készítünk, nyolcfelé osztjuk, és a káposztalevelekbe csomagoljuk. Közben apróra vágjuk és kiolvasztjuk a füstölt szalonnát, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymafejet, a paprikával meghintjük, és a nagy darabokra vágott dagadót az aljára fektetjük. Ráterítjük a szálas káposzta felét, erre sorba rakjuk a töltelékeket, és a káposzta maradékával betakarjuk. Közékeverjük a maradék összetört fokhagymát is. (Keverhetünk bele paradicsompürét is, attól még zamatosabbá válik.) Vizet öntünk alá, és lefedve, lassan megfőzzük. Az olajból meg lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a káposztát, és tálalás előtt gazdagon megtejfölözzük. (Erdélyben még kisütött bordaszeleteket és bevagdalt, zsírban kisütött kolbászt is szoktak a tetejére tenni.)