Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gomba recept

Töltött gomba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12-15 db nagyobb gomba
    • néhány szelet gépsonka
    • 1 kisebb fej vörös hagyma
    • bors
    • reszelt sajt

    Besamelhez:

    • vaj
    • liszt
    • tej

    Elkészítése:

    A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.

    Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.

    Elkészítjük a besamel mártást

    Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

    Tipp:

    Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá