Töltött gomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött gomba

Hozzávalók:

  • 12-15 db nagyobb gomba
  • néhány szelet gépsonka
  • 1 kisebb fej vörös hagyma
  • bors
  • reszelt sajt

Besamelhez:

  • vaj
  • liszt
  • tej

Elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.

Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.

Elkészítjük a besamel mártást

Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.

Tipp:

Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.