Töltött édes káposzta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg-os tömör fehérkáposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 6 dkg rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés:
A káposztafejek tetejéről egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük. A levágott tetejét visszaillesztjük, és tiszta konyharuhába kötve, sós vízben, kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután a levét lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben szépen megpirítjuk
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.