Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött édes káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg-os tömör fehérkáposzta
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 6 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors
    • 1 kiskanál cukor

    Elkészítés:
    A káposztafejek tetejéről egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük. A levágott tetejét visszaillesztjük, és tiszta konyharuhába kötve, sós vízben, kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután a levét lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben szépen megpirítjuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá