Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • egy nagyobb sertésdagadó
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 db zsemle
    • 20 dkg sertésmáj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • tej

    Elkészítése:
    A száraz zsemlét tejben megáztatjuk,kifacsarjuk, a májat botmixerrel pürésítjük.

    A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával,vörös hagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
    A húst kívül-belül besózzuk.

    Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.

    Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá