Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • egy nagyobb sertésdagadó
  • 5 db tojás
  • 5 db zsemle
  • 20 dkg sertésmáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tej

Elkészítése:
A száraz zsemlét tejben megáztatjuk,kifacsarjuk, a májat botmixerrel pürésítjük.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával,vörös hagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
A húst kívül-belül besózzuk.

Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.

Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.