Töltött cukkini recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kiló (4 darab) cukkini
- 30 dkg maradék sült vagy pörkölt hús
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtörölgetjük, majd hosszában félbevágjuk, magjukat kiszedjük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, 1 evőkanál tejföllel, a zabpehellyel meg a tojással összekeverjük, és egy fél óráig állni hagyjuk. A cukkinik üregét púposán ezzel a húsmasszával töltjük, és ráborítjuk a tetejüket. Nagyon vékony szalonnaszeleteket göngyölünk mindegyikre, és a pecsenyéiével kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A forró sütőben addig sütjük, amíg a cukkini meg nem puhult, a szalonna ropogós piros nem lett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.