Töltött cukkini

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kiló (4 darab) cukkini
  • 30 dkg maradék sült vagy pörkölt hús
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 tojás
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna

Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtörölgetjük, majd hosszában félbevágjuk, magjukat kiszedjük. A sült vagy pörkölt húst megdaráljuk, 1 evőkanál tejföllel, a zabpehellyel meg a tojással összekeverjük, és egy fél óráig állni hagyjuk. A cukkinik üregét púposán ezzel a húsmasszával töltjük, és ráborítjuk a tetejüket. Nagyon vékony szalonnaszeleteket göngyölünk mindegyikre, és a pecsenyéiével kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A forró sütőben addig sütjük, amíg a cukkini meg nem puhult, a szalonna ropogós piros nem lett.