Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás töltött gomba recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 5 dkg vaj
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 1 dl tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemle
    • fél dl tejföl
    • 15 dkg húsos (kolozsvári) szalonna
    • 1 kiskanál őrölt bors
    • ketchup
    • 1 evőkanál citromlé

    Elkészítés:
    A megtisztított gombafejeket felfelé fordítva, egymás mellé, kivajazott tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban addig pároljuk az összevagdalt gombaszárakat és a reszelt vöröshagymát, amíg saját levét el nem főtte, akkor hozzáadjuk a zsemlét, a ketchupot, sót és a borsot. A citromlével és a tejföllel savanyítjuk, majd a töltelékből gombócokat formálva, mindegyik gombakalapra ültetünk egyet-egyet. A tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirosra nem sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá