Sonkával töltött zeller recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szép nagy zeller
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 2 kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- csipet cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A meghámozott zellert fél cm vastag karikákra vágjuk, sós, enyhén cukros vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. A húst és a kemény tojásokat apróra vágjuk, a megvagdalt petrezselyemzöldet meg az olajon pirított hagymát belekeverjük, és két zellerkarikát ezzel a töltelékkel összeragasztunk. A megtöltött zellerkarikákat vajjal kikent tálra egymás mellé fektetjük, tetejüket reszelt sajttal meg pici vajdarabkákkal meghintjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvadt. Nem szabad megpirítani!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.