Sonkás padlizsán recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szép nagy padlizsán
- 30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, de nem hámozzuk meg, egészben hagyjuk, műanyag késsel az oldalát bevagdaljuk, és mindegyik vágatba egy sonkaszeletet dugunk. Hasonlóképpen a hosszúkásra vágott fokhagymagerezdekkel is megtűzdeljük, majd az egészet kívülről a fűszerekkel bedörzsöljük. Olajjal megkent tűzálló tálra fektetjük, olajjal leöntjük, és a sütőben egészben megsütjük. (20-25 perc a padlizsán nagyságától függően!) Tálaláskor a padlizsánokat kettévágjuk, hogy mindenkinek egy fél jusson, és a megforrósított, tejföllel elkevert vajjal leöntjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.