Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás padlizsán recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szép nagy padlizsán
    • 30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • majoránna

    Elkészítés:
    A padlizsánt megmossuk, de nem hámozzuk meg, egészben hagyjuk, műanyag késsel az oldalát bevagdaljuk, és mindegyik vágatba egy sonkaszeletet dugunk. Hasonlóképpen a hosszúkásra vágott fokhagymagerezdekkel is megtűzdeljük, majd az egészet kívülről a fűszerekkel bedörzsöljük. Olajjal megkent tűzálló tálra fektetjük, olajjal leöntjük, és a sütőben egészben megsütjük. (20-25 perc a padlizsán nagyságától függően!) Tálaláskor a padlizsánokat kettévágjuk, hogy mindenkinek egy fél jusson, és a megforrósított, tejföllel elkevert vajjal leöntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá