Katalán töltött káposzta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt marhahús
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 4 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 gerezd tört fokhagyma
- 10 dkg gomba
- 5 dkg rizs
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kg-os laza fehérkáposzta
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással meg a fűszerekkel. A gombát az olajban megpároljuk, és azt is a húskeverékhez adjuk. Közben a káposztafejet sós vízben megabáljuk, alaposan lecsepegtetjük, és leveleit óvatosan szétnyitva (hogy azért a fej egészben maradjon) a hústölteléket a nyílásokba tömjük. Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, a megtöltött káposztát beleállítjuk (amelyet zsineggel át is kötünk, ne¬hogy szétbomoljék), a tetejére szalonnaszeleteket fektetünk, és felszeletelt paradicsommal meg zöldpaprikával körülrakjuk. Öntünk alá egy keveset a maradék húslevesből (vagy leveskockával pótoljuk a húslevest), és zsírpapírral vagy alufóliával lefedve, a sütőben megsütjük. Végül a papírt levéve róla, felső lángon a tetejét megpirítjuk.