Katalán töltött káposzta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg főtt marhahús
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 4 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 gerezd tört fokhagyma
- 10 dkg gomba
- 5 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kg-os laza fehérkáposzta
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással meg a fűszerekkel. A gombát az olajban megpároljuk, és azt is a húskeverékhez adjuk. Közben a káposztafejet sós vízben megabáljuk, alaposan lecsepegtetjük, és leveleit óvatosan szétnyitva (hogy azért a fej egészben maradjon) a hústölteléket a nyílásokba tömjük. Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, a megtöltött káposztát beleállítjuk (amelyet zsineggel át is kötünk, ne¬hogy szétbomoljék), a tetejére szalonnaszeleteket fektetünk, és felszeletelt paradicsommal meg zöldpaprikával körülrakjuk. Öntünk alá egy keveset a maradék húslevesből (vagy leveskockával pótoljuk a húslevest), és zsírpapírral vagy alufóliával lefedve, a sütőben megsütjük. Végül a papírt levéve róla, felső lángon a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »