Gombával töltött sonka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 8 vékony gépsonkaszelet
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és 5 dkg vajban, sóval, borssal ízesítve megpároljuk. A gépsonkaszeleteket ezzel a töltelékkel megtöltjük, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A göngyöleget tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A gomba visszamaradt levébe tesszük a maradék vajat, a paradicsompürét, a vöröshagymát, egy kevés sót, és alaposan összeforraljuk. A tűzről levéve a tejföllel gazdagítjuk, a megtöltött sonkagöngyölegekre öntjük, és az egészet reszelt sajttal meghintve, csak annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt a tetején megolvadjon, de nem szabad megpirulnia.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.