Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával töltött sonka recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg gomba
    • 8 vékony gépsonkaszelet
    • 10 dkg vaj
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és 5 dkg vajban, sóval, borssal ízesítve megpároljuk. A gépsonkaszeleteket ezzel a töltelékkel megtöltjük, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A göngyöleget tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A gomba visszamaradt levébe tesszük a maradék vajat, a paradicsompürét, a vöröshagymát, egy kevés sót, és alaposan összeforraljuk. A tűzről levéve a tejföllel gazdagítjuk, a megtöltött sonkagöngyölegekre öntjük, és az egészet reszelt sajttal meghintve, csak annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt a tetején megolvadjon, de nem szabad megpirulnia.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá