Egyszerű töltött csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 zsemle
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszerkeverék
- 2 ek liba- vagy kacsazsír
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott főtt tojást, a petrezselyemzöldet és 1 nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük alá a tölteléket.
Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. 2 kanál zsiradékot és kb. 2 dl vizet teszünk alá. Sütőben – sűrűn locsolgatva – szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.