Egyszerű töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 4 tojás
  • 3 zsemle
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 ek liba- vagy kacsazsír
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott főtt tojást, a petrezselyemzöldet és 1 nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük alá a tölteléket.

Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. 2 kanál zsiradékot és kb. 2 dl vizet teszünk alá. Sütőben – sűrűn locsolgatva – szép pirosra sütjük.