Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos lecsó virslivel recept

Tojásos lecsó virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 5 lecsópaprika
    • 3 paradicsom
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kg virsli
    • néhány bazsalikomlevél
    • kevés petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • csípős paprika ízlés szerint (elhagyható)
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, és ezután könnyen lehúzható a héja.) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk.

    A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját, felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük. (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.)

    A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom- és petrezselyemzöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg.

    A lazán felvert tojással összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá