Tojásos lecsó virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tojásos lecsó virslivel

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 lecsópaprika
  • 3 paradicsom
  • 6 tojás
  • 0,5 kg virsli
  • néhány bazsalikomlevél
  • kevés petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • csípős paprika ízlés szerint (elhagyható)
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, és ezután könnyen lehúzható a héja.) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk.

A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját, felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük. (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.)

A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom- és petrezselyemzöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg.

A lazán felvert tojással összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.