Tojásos-kolbászos lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 fehér paprika
- 5 paradicsom
- 6-7 karika kolbász
- 2 evőkanál étolaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- ízlés szerint fehérbors
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított étolajon. Rádobjuk a kolbász karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.
A fehérpaprikából kivesszük a magházát, felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra s fedő alatt pároljuk. Közben néha megkeverjük és rászórjuk a sót és a fehérborst is.
Ha már jó félig megpuhult, akkor hozzájuk a paradicsomot is és tovább pároljuk.
Ha minden megpuhult, akkor a tojásokat felverjük és ráöntjük a lecsóra. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt. A fedőt rárakjuk és kb még 5 percig pihentetjük. Addig megterítünk és máris tálalhatunk.
Mi nagyon szeretjük tejföllel, de anélkül is finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









