Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos-kolbászos lecsó recept

Tojásos-kolbászos lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 4 fehér paprika
    • 5 paradicsom
    • 6-7 karika kolbász
    • 2 evőkanál étolaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint fehérbors

    Tálaláshoz:

    • tejföl

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított étolajon. Rádobjuk a kolbász karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.

    A fehérpaprikából kivesszük a magházát, felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra s fedő alatt pároljuk. Közben néha megkeverjük és rászórjuk a sót és a fehérborst is.

    Ha már jó félig megpuhult, akkor hozzájuk a paradicsomot is és tovább pároljuk.

    Ha minden megpuhult, akkor a tojásokat felverjük és ráöntjük a lecsóra. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt. A fedőt rárakjuk és kb még 5 percig pihentetjük. Addig megterítünk és máris tálalhatunk.

    Mi nagyon szeretjük tejföllel, de anélkül is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá