Tojásos-kolbászos lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 fehér paprika
  • 5 paradicsom
  • 6-7 karika kolbász
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehérbors

Tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított étolajon. Rádobjuk a kolbász karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.

A fehérpaprikából kivesszük a magházát, felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra s fedő alatt pároljuk. Közben néha megkeverjük és rászórjuk a sót és a fehérborst is.

Ha már jó félig megpuhult, akkor hozzájuk a paradicsomot is és tovább pároljuk.

Ha minden megpuhult, akkor a tojásokat felverjük és ráöntjük a lecsóra. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt. A fedőt rárakjuk és kb még 5 percig pihentetjük. Addig megterítünk és máris tálalhatunk.

Mi nagyon szeretjük tejföllel, de anélkül is finom.