Tepsis csirkemell póréhagymával recept
Galéria (9)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 1 kg burgonya
- 25 dkg bacon (szeletelt)
- 1 szál póréhagyma
- 2 ek csirke fűszersó
- 2 kápia paprika
- 350 g tejföl
- 3 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 10 dkg sajt
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemell filét fél centi vastagra szeletelem, a krumplit meghámozom és fél centis karikára vágom.
Egy nagy méretű (38*30 cm-es) tepsi alját kirakom a szeletelt baconnel, két sorban rárakom a krumplikarikákat.
A hússzeletekkel betakarom és meghintem a szárnyas fűszerkeverékkel.
A póréhagymát karikára, a kápiát csíkokra vágom, majd egyenletesen elosztom a húson.
A tejszínt, tejfölt, tojást, áttört fokhagymát és őrölt szerecsendiót összekeverem, majd ráöntöm a tepsiben lévőkre úgy, hogy mindent befedjen.
Sajtot reszelek a tetejére, befedem alufóliával és 40 percig 200 fokon sütöm.
Ezután eltávolítom a fóliát, és addig sütöm, míg megpirul a teteje.
Tipp:
Sózni külön nem kell, mert a bacon, a fűszersó és a sajt is tartalmaz sót.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.