Tepsis csirkemell póréhagymával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg bacon (szeletelt)
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 ek csirke fűszersó
  • 2 kápia paprika
  • 350 g tejföl
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemell filét fél centi vastagra szeletelem, a krumplit meghámozom és fél centis karikára vágom.

Tepsis csirkemell 001

Egy nagy méretű (38*30 cm-es) tepsi alját kirakom a szeletelt baconnel, két sorban rárakom a krumplikarikákat.

Tepsis csirkemell 003

A hússzeletekkel betakarom és meghintem a szárnyas fűszerkeverékkel.

Tepsis csirkemell 006

A póréhagymát karikára, a kápiát csíkokra vágom, majd egyenletesen elosztom a húson.

Tepsis csirkemell 009

A tejszínt, tejfölt, tojást, áttört fokhagymát és őrölt szerecsendiót összekeverem, majd ráöntöm a tepsiben lévőkre úgy, hogy mindent befedjen.

Sajtot reszelek a tetejére, befedem alufóliával és 40 percig 200 fokon sütöm.

Tepsis csirkemell 015

Ezután eltávolítom a fóliát, és addig sütöm, míg megpirul a teteje.

Tipp:

Sózni külön nem kell, mert a bacon, a fűszersó és a sajt is tartalmaz sót.