Tepsiben sült sajtos karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- só, örőlt bors
- 150 g tejföl
- 2 tk mustár
- 1 tk majonéz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt
- köretnek ízlés szerint rizs, párolt zöldségek, esetleg burgonya
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon puhára, mert úgyis sütve lesz).
Ha megfőtt és leszűrtük, akkor egy tűzálló, kiolajozott tálba tesszük (kb 20*15).
A tejfölt kikeverjük a tojással, mustárral, majonézzel, sóval és borssal, majd ráöntjük a karfiolra és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretnek mellé én zöldséges rizst készítettem, de egy saláta vagy burgonya is tökéletes választás mellé.
Tipp:
Az öntethez lehet adni egy kis cukrot is (1 tk) illetve egy kis citrom vagy limelevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









