Tepsiben sült sajtos karfiol recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- só, örőlt bors
- 150 g tejföl
- 2 tk mustár
- 1 tk majonéz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- köretnek ízlés szerint rizs, párolt zöldségek, esetleg burgonya
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon puhára, mert úgyis sütve lesz).
Ha megfőtt és leszűrtük, akkor egy tűzálló, kiolajozott tálba tesszük (kb 20*15).
A tejfölt kikeverjük a tojással, mustárral, majonézzel, sóval és borssal, majd ráöntjük a karfiolra és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretnek mellé én zöldséges rizst készítettem, de egy saláta vagy burgonya is tökéletes választás mellé.
Tipp:
Az öntethez lehet adni egy kis cukrot is (1 tk) illetve egy kis citrom vagy limelevet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.