Tepsiben sült sajtos karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- só, örőlt bors
- 150 g tejföl
- 2 tk mustár
- 1 tk majonéz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- köretnek ízlés szerint rizs, párolt zöldségek, esetleg burgonya
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon puhára, mert úgyis sütve lesz).
Ha megfőtt és leszűrtük, akkor egy tűzálló, kiolajozott tálba tesszük (kb 20*15).
A tejfölt kikeverjük a tojással, mustárral, majonézzel, sóval és borssal, majd ráöntjük a karfiolra és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Köretnek mellé én zöldséges rizst készítettem, de egy saláta vagy burgonya is tökéletes választás mellé.
Tipp:
Az öntethez lehet adni egy kis cukrot is (1 tk) illetve egy kis citrom vagy limelevet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »