Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, fokhagymás csirkemell csíkok, krumpliágyon recept

Tejszínes, fokhagymás csirkemell csíkok, krumpliágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g főzőtejszín
    • 2 db csirkemell
    • 2,5 kg újburgonya
    • 2 db lilahagyma
    • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 csokor snidling
    • 1 csipet só és bors
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet előfőzzük, majd kicsontozzuk. Az alaplé kitűnő lesz levesekhez, viszont egy pohárral félreteszünk a húscsíkok sütéséhez.

    A főtt csirkemellet felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a felszeletelt lilahagymát.

    Felöntjük az alaplével, majd egy kicsit főzzük. Hozzáadjuk a feldarabolt snidlinget, majd sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.

    Egy kiolajozott sütőtálba helyezzük a megpucold feldarabolt krumplit, majd ráöntjük a ragut és fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük. Ennyi idő alatt a krumpli is elkészül.

    Tálaláskor, szórjuk meg bátran, zsenge újhagymakarikákkal.

    Kitűnő egytálétel, minden alkalomra. A közben az alapléből, zöldséggel, répával, befőzött levestésztával elkészített levessel is tálalhatjuk együtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá