Tejszínes, fokhagymás csirkemell csíkok, krumpliágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes, fokhagymás csirkemell csíkok, krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 2 db csirkemell
  • 2,5 kg újburgonya
  • 2 db lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csokor snidling
  • 1 csipet só és bors
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 kevés olaj

Elkészítése:

A csirkemellet előfőzzük, majd kicsontozzuk. Az alaplé kitűnő lesz levesekhez, viszont egy pohárral félreteszünk a húscsíkok sütéséhez.

A főtt csirkemellet felcsíkozzuk, majd kevés olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a felszeletelt lilahagymát.

Felöntjük az alaplével, majd egy kicsit főzzük. Hozzáadjuk a feldarabolt snidlinget, majd sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.

Egy kiolajozott sütőtálba helyezzük a megpucold feldarabolt krumplit, majd ráöntjük a ragut és fólia alatt 200 fokon 20 percig sütjük. Ennyi idő alatt a krumpli is elkészül.

Tálaláskor, szórjuk meg bátran, zsenge újhagymakarikákkal.

Kitűnő egytálétel, minden alkalomra. A közben az alapléből, zöldséggel, répával, befőzött levestésztával elkészített levessel is tálalhatjuk együtt.