Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös káposztatekercs recept

Tejfölös káposztatekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg édes káposzta
    • 2-3 dl húsleves(akár húsleves kockából)
    • 3 dl tejföl
    • só,bors,őrölt pirospaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd foghagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 szelet kenyér
    • 10 dkg szalonna
    • 50 dkg darált hús

    Elkészítése:
    Megfőzzük a káposztaleveleket forró, sós vízben és jól lecsepegtetjük. A szalonnát felkockázzuk zsírjára sütjük és a hagymát megfonnyasztjuk rajta.A többi hozzávalóból fasírt alapot készítünk,amihez hozzáadjuk a megfonnyasztott vöröshagymát.A leveleket kissé egymásra csúsztatva téglaalap formára terítjük amire rákenjük a fasírt alapot és a két végét behajtjuk,majd szorosan feltekerjük. Néhány baconnal rögzítjük vagy ha nincs kéznél akkor fogpiszkálóval. Tepsibe tesszük. Ráöntjük a húsleves alapot és lefedve egy órát pároljuk. Leszűrjük a levét amit összekeverünk a tejföllel és pirospaprikával. A megsült tekercset felszeleteljük és a tejfölös mártással leöntve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá