Tejfölös káposztatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édes káposzta
  • 2-3 dl húsleves(akár húsleves kockából)
  • 3 dl tejföl
  • só,bors,őrölt pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd foghagyma
  • 2 tojás
  • 3 szelet kenyér
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg darált hús

Elkészítése:
Megfőzzük a káposztaleveleket forró, sós vízben és jól lecsepegtetjük. A szalonnát felkockázzuk zsírjára sütjük és a hagymát megfonnyasztjuk rajta.A többi hozzávalóból fasírt alapot készítünk,amihez hozzáadjuk a megfonnyasztott vöröshagymát.A leveleket kissé egymásra csúsztatva téglaalap formára terítjük amire rákenjük a fasírt alapot és a két végét behajtjuk,majd szorosan feltekerjük. Néhány baconnal rögzítjük vagy ha nincs kéznél akkor fogpiszkálóval. Tepsibe tesszük. Ráöntjük a húsleves alapot és lefedve egy órát pároljuk. Leszűrjük a levét amit összekeverünk a tejföllel és pirospaprikával. A megsült tekercset felszeleteljük és a tejfölös mártással leöntve tálaljuk.