Tavaszi aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső comb filé
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- 25 dkg vegyes fagyasztott zöldség
- 200 g hámozott paradicsom konzerv
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- kevés petrezselyem zöld
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikával, majd jól összeforgatjuk.
Amikor a hús kérget kapott, hozzáadjuk, az kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a petrezselyem.
Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.
Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az aprópecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »