Tavaszi aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső comb filé
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- 25 dkg vegyes fagyasztott zöldség
- 200 g hámozott paradicsom konzerv
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- kevés petrezselyem zöld
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikával, majd jól összeforgatjuk.
Amikor a hús kérget kapott, hozzáadjuk, az kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a petrezselyem.
Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.
Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az aprópecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »