Tárkonyos fasírt gombamártásban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db zsemle
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek majonéz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt fűszerpaprika
- 1/2 ek tárkony
Gombamártáshoz:
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2 dl tejföl
- 3 szál újhagyma
- só
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket,megpucolt kockára vágott és megdinsztelt vöröshagymát,tojást,zsemlemorzsát,tárkonyt,majonézt. Meghintjük pirospaprikával sózzuk, borsozzuk,golyókat formázunk belőle,zsemlemorzsába meghempergetjük és olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk,majd a megpucolt és feldarabolt hagymát és a gombát megpároljuk. A tejfölt belekeverjük és besűrűsítjük vele a mártást. A végén sózzuk.
A pogácsákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »