Tárkonyos fasírt gombamártásban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db zsemle
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek majonéz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt fűszerpaprika
- 1/2 ek tárkony
Gombamártáshoz:
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2 dl tejföl
- 3 szál újhagyma
- só
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket,megpucolt kockára vágott és megdinsztelt vöröshagymát,tojást,zsemlemorzsát,tárkonyt,majonézt. Meghintjük pirospaprikával sózzuk, borsozzuk,golyókat formázunk belőle,zsemlemorzsába meghempergetjük és olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk,majd a megpucolt és feldarabolt hagymát és a gombát megpároljuk. A tejfölt belekeverjük és besűrűsítjük vele a mártást. A végén sózzuk.
A pogácsákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »