Tárkonyos fasírt gombamártásban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db zsemle
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek majonéz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt fűszerpaprika
- 1/2 ek tárkony
Gombamártáshoz:
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2 dl tejföl
- 3 szál újhagyma
- só
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket,megpucolt kockára vágott és megdinsztelt vöröshagymát,tojást,zsemlemorzsát,tárkonyt,majonézt. Meghintjük pirospaprikával sózzuk, borsozzuk,golyókat formázunk belőle,zsemlemorzsába meghempergetjük és olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk,majd a megpucolt és feldarabolt hagymát és a gombát megpároljuk. A tejfölt belekeverjük és besűrűsítjük vele a mártást. A végén sózzuk.
A pogácsákkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »