Tárkonyos fasírt gombamártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db zsemle
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek majonéz
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1/2 ek tárkony

Gombamártáshoz:

  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 szál újhagyma
  • 4 dkg vaj

Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket,megpucolt kockára vágott és megdinsztelt vöröshagymát,tojást,zsemlemorzsát,tárkonyt,majonézt. Meghintjük pirospaprikával sózzuk, borsozzuk,golyókat formázunk belőle,zsemlemorzsába meghempergetjük és olajban kisütjük.
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk,majd a megpucolt és feldarabolt hagymát és a gombát megpároljuk. A tejfölt belekeverjük és besűrűsítjük vele a mártást. A végén sózzuk.
A pogácsákkal tálaljuk.