Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarjás-virslis krumpli bográcsban recept

Tarjás-virslis krumpli bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg krumpli
    • 60 dkg füstölt-főtt tarja
    • 70 dkg füstölt virsli
    • 25 dkg fodros kocka tészta
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 3 ek zsír
    • 2 nagyobb fehér paprika
    • 2 közepes paradicsom
    • 3 ek őrölt pirospaprika
    • 2 ek só
    • 0,5 tk őrölt bors
    • 1 csapott ek házi ételízesítő
    • 2 ek csemege paprikakrém

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.

    A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár perc után a tarjával együtt pirítjuk.
    Ízesítjük a fűszerekkel.

    Felengedjük bőven vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit. Ha már majdnem puha a krumpli, mehet bele a tészta is. Ha már a tészta is megfőtt, belekeverjük a virslit.

    Megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.

    Pár perc után lehúzzuk a tűzről. Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Egész héten szépen sütött a nap és magasra kúszott a hőmérő higanyszála. El is határoztuk, hogy a hétvégi családi összejövetel alkalmával bográcsban készül az étel. Sajnos az idő hidegre fordult és a szél is feltámadt, de azért a bográcsozást megtartottuk. Egy nagyon egyszerű, mégis tartalmas, ízletes fogás lett a végeredmény.
    Mindenki részt vett az elkészítésében, talán ettől is lett olyan finom :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá