Tarjás-virslis krumpli bográcsban recept
Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 60 dkg füstölt-főtt tarja
- 70 dkg füstölt virsli
- 25 dkg fodros kocka tészta
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 2 nagyobb fehér paprika
- 2 közepes paradicsom
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 2 ek só
- 0,5 tk őrölt bors
- 1 csapott ek házi ételízesítő
- 2 ek csemege paprikakrém
Elkészítése:
A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár perc után a tarjával együtt pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük bőven vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit. Ha már majdnem puha a krumpli, mehet bele a tészta is. Ha már a tészta is megfőtt, belekeverjük a virslit.
Megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.
Pár perc után lehúzzuk a tűzről. Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Egész héten szépen sütött a nap és magasra kúszott a hőmérő higanyszála. El is határoztuk, hogy a hétvégi családi összejövetel alkalmával bográcsban készül az étel. Sajnos az idő hidegre fordult és a szél is feltámadt, de azért a bográcsozást megtartottuk. Egy nagyon egyszerű, mégis tartalmas, ízletes fogás lett a végeredmény.
Mindenki részt vett az elkészítésében, talán ettől is lett olyan finom :-)