Tarjás-virslis krumpli bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 kg krumpli
  • 60 dkg füstölt-főtt tarja
  • 70 dkg füstölt virsli
  • 25 dkg fodros kocka tészta
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek zsír
  • 2 nagyobb fehér paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 3 ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek só
  • 0,5 tk őrölt bors
  • 1 csapott ek házi ételízesítő
  • 2 ek csemege paprikakrém

Elkészítése:

A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.

A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár perc után a tarjával együtt pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel.

Felengedjük bőven vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit. Ha már majdnem puha a krumpli, mehet bele a tészta is. Ha már a tészta is megfőtt, belekeverjük a virslit.

Megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.

Pár perc után lehúzzuk a tűzről. Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

Egész héten szépen sütött a nap és magasra kúszott a hőmérő higanyszála. El is határoztuk, hogy a hétvégi családi összejövetel alkalmával bográcsban készül az étel. Sajnos az idő hidegre fordult és a szél is feltámadt, de azért a bográcsozást megtartottuk. Egy nagyon egyszerű, mégis tartalmas, ízletes fogás lett a végeredmény.
Mindenki részt vett az elkészítésében, talán ettől is lett olyan finom :-)