Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tanyasi rakott burgonya recept

Tanyasi rakott burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg lángolt kolbász
    • 40 dkg lecsó
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • só ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

    A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.

    Szalonnát kockára vágjuk kevés olajon megsütjük, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és a szalonnás olajon megdinszteljük. Ráöntjük a lecsót és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

    Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakunk egy réteg burgonyát, beterítjük fele kolbász és tojás szeletekkel, elosztjuk rajt a lecsó felét és meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.

    Erre ismét egy sor burgonya jön, majd elosztjuk rajt a maradék kolbász és tojás karikákkal és elosztjuk rajt a maradék lecsót.Befedjük a maradék burgonyával és meglocsoljuk a maradék fokhagymás tejföllel és készre sütjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá