Szőlőleveles “tőtike” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 17-20 db szép szőlőlevél
- 50 dkg darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
- 20 dkg rizs
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só tetszés szerint
- 1 kk kanál bors
- 1 kk kanál fokhagymakrém
- fél ek kanál zsír
- joghurt
Elkészítése:
A szőlőleveleket megmossuk, majd blansírozzuk. (Forró, sós, enyhén ecetes vízbe lógatjuk a száruknál fogva egy pár percig) Amikor már látjuk, hogy vesztik a színüket és összeesnek, kivesszük és hideg vízbe tesszük. Levágjuk a szárukat, lecsöpögtetjük és lapos tálcára helyezzük, hogy kisimuljanak.
A töltelékhez közben előfőzzük a rizst és hozzáadjuk a darált húshoz a tojással, a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel együtt. Adunk hozzá egy pici zsírt is, hogy ne legyen száraz.
Óvatosan egy-egy kanál tölteléket teszünk a levelekbe, becsomagoljuk és először két oldalról, majd alulról hengergetve összehajtjuk. Fazékba tesszük őket, felöntjük vízzel, amibe teszünk egy leves kockát. Nagyon kis lángon 40 percig főzzük, majd joghurttal tálaljuk.