Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlőleveles “tőtike” recept

Szőlőleveles “tőtike”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17-20 db szép szőlőlevél
    • 50 dkg darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
    • 20 dkg rizs
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só tetszés szerint
    • 1 kk kanál bors
    • 1 kk kanál fokhagymakrém
    • fél ek kanál zsír
    • joghurt

    Elkészítése:

    A szőlőleveleket megmossuk, majd blansírozzuk. (Forró, sós, enyhén ecetes vízbe lógatjuk a száruknál fogva egy pár percig)  Amikor már látjuk, hogy vesztik a színüket és összeesnek, kivesszük és hideg vízbe tesszük.  Levágjuk a szárukat, lecsöpögtetjük és lapos tálcára helyezzük, hogy kisimuljanak.

    A töltelékhez közben előfőzzük a rizst és hozzáadjuk a darált húshoz a tojással, a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel együtt. Adunk hozzá egy pici zsírt is, hogy ne legyen száraz.

    Óvatosan egy-egy kanál tölteléket teszünk a levelekbe, becsomagoljuk és először két oldalról, majd alulról hengergetve összehajtjuk. Fazékba tesszük őket, felöntjük vízzel, amibe teszünk egy leves kockát. Nagyon kis lángon 40 percig főzzük, majd joghurttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá