Szőlőleveles “tőtike”

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szőlőleveles “tőtike”

Hozzávalók:

  • 17-20 db szép szőlőlevél
  • 50 dkg darált hús (bármilyen lehet sertés, pulyka, )
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • só tetszés szerint
  • 1 kk kanál bors
  • 1 kk kanál fokhagymakrém
  • fél ek kanál zsír
  • joghurt

Elkészítése:

A szőlőleveleket megmossuk, majd blansírozzuk. (Forró, sós, enyhén ecetes vízbe lógatjuk a száruknál fogva egy pár percig)  Amikor már látjuk, hogy vesztik a színüket és összeesnek, kivesszük és hideg vízbe tesszük.  Levágjuk a szárukat, lecsöpögtetjük és lapos tálcára helyezzük, hogy kisimuljanak.

A töltelékhez közben előfőzzük a rizst és hozzáadjuk a darált húshoz a tojással, a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a fokhagymakrémmel együtt. Adunk hozzá egy pici zsírt is, hogy ne legyen száraz.

Óvatosan egy-egy kanál tölteléket teszünk a levelekbe, becsomagoljuk és először két oldalról, majd alulról hengergetve összehajtjuk. Fazékba tesszük őket, felöntjük vízzel, amibe teszünk egy leves kockát. Nagyon kis lángon 40 percig főzzük, majd joghurttal tálaljuk.